Hoofdcontent

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Is er geen geld voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit. Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waaraan je mee kunt doen met support vanuit het fonds.

Hoe werkt het? 

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst.

Stap 1 - Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Die vind je via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl
Stap 2 - Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wil meedoen.
Stap 3 - De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds.
Stap 4 - Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.
Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sport- of culturele activiteit plaatsvindt.
Stap 6 - Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder. 
Tip! Print de Deelnemerskaart, vul hem in en neem hem mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden.

 

Meer weten?
Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je meer informatie.