Be Active & CreativeHulp nodig?
Telefoon: 140342

Hoofdcontent

Kraanwaterdag 2021

CJG, Gemeente Barneveld, Be Active & Creative

De Barneveldse burgemeester J.J. Luteijn reikte op woensdag 22 september, op de Prins Willem-Alexanderschool in Barneveld, bidons uit in het kader van de Nationale Kraanwaterdag.
De Prins Willem-Alexanderschool is één van de 9 scholen die 22 september aandacht hebben besteed aan het belang van het drinken van kraanwater. Alle leerlingen van de deelnemende scholen ontvingen een gratis bidon.

Kraanwater is een gezonde en sportieve dorstlesser. We hebben elke dag zeker 1,5 liter water nodig. Dat staat gelijk aan ongeveer 8 glazen. Als je beweegt of sport, heb je zelfs nóg meer water nodig.
De Nationale Kraanwaterdag is bedoeld om kinderen te informeren over hoe belangrijk het drinken van (kraan)water is, want meer dan de helft van je lichaam bestaat uit water; door te ademen, plassen en te zweten verlies je ook weer een deel daarvan. Daarom is het belangrijk om dat water weer aan te vullen. Er zitten geen slechte stoffen in water, in water zit geen suiker of kleur- en smaakstoffen. Water bevat daardoor geen calorieën.
In water zit wel mineralen. Die zijn juist wel goed voor je lichaam, ze zorgen ervoor dat je lichaam groeit en zich normaal ontwikkelt.
Water helpt om de voedingsstoffen uit je eten naar de juiste plek in je lichaam te brengen. Zonder water worden je voedingsstoffen dus minder goed opgenomen.
Ook helpt water om afvalstoffen af te voeren. Door te plassen en zweten verdwijnen de afvalstoffen uit je lichaam.
Water draagt ook bij aan een goede stofwisseling, het zorgt ervoor dat je organen goed werken.
Water helpt om je lichaamstemperatuur op peil te houden, zodat je het niet te warm of te koud krijgt.
Je kunt wél een paar dagen zonder eten, maar niet zonder water.

Op 22 september hebben 9 basisscholen aandacht besteed aan de Nationale Kraanwaterdag. Andere scholen kunnen ook nog meedoen; zij kunnen zich melden via info@cjgbarneveld.nl. Zij ontvangen lesmateriaal en – uiteraard – ook voor alle leerlingen een gratis bidon!